



Logowanie
Informacje ogólne
Organizacja pracy
- Rozkład dzwonków
- Dni wolne
- Terminarz zebrań z rodzicami
- Terminarz zebrań Rady Pedagogicznej
- Regulamin obowiązujący uczniów dojeżdżających do szkoły
- Harmonogram imprez i uroczystości szkolnych
- Szkolny zestaw programów nauczania
- Zestaw programów wychowania przedszkolnego
- Plan pracy 2022/23
- Konsultacje 2023/24
- Dyżury nauczycieli podczas przerw lekcyjnych
Samorząd Uczniowski
Dokumenty i regulaminy
- Statut szkoły
- Ceremoniał szkolny
- Regulamin Rady Pedagogicznej
- Regulamin korzystania z telefonów
- Program wychowawczo - profilaktyczny
- Wewnątrzszkolny system doradztwa zawodowego
- Regulamin korzystania z szafek szkolnych
- Procedury pomocy psychologiczno - pedagogicznej
- Procedury bezpieczeństwa w szkole - COVID 19
- Regulamin sali gimnastycznej
Świetlica szkolna
Zdrowie i profilaktyka
Pomoc psychologiczno - pedagogiczna
Biblioteka
Stołówka szkolna
Archiwum artykułów
- wrzesień, 2023
- sierpień, 2023
- lipiec, 2023
- czerwiec, 2023
- maj, 2023
- kwiecień, 2023
- marzec, 2023
- luty, 2023
- styczeń, 2023
- grudzień, 2022
- listopad, 2022
- październik, 2022
- wrzesień, 2022
- sierpień, 2022
- lipiec, 2022
- czerwiec, 2022
- maj, 2022
- kwiecień, 2022
- marzec, 2022
- luty, 2022
- styczeń, 2022
- grudzień, 2021
- listopad, 2021
- październik, 2021
- wrzesień, 2021
- sierpień, 2021
- lipiec, 2021
- czerwiec, 2021
- maj, 2021
- kwiecień, 2021
- marzec, 2021
- luty, 2021
- styczeń, 2021
- grudzień, 2020
- listopad, 2020
- październik, 2020
Warsztaty kulinarne
W dniu 26.03.2019 r. dzieci z Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Goworowie- Filia Szczawin pojechały do Restauracji Avangarda w Różanie na warsztaty kulinarne. Tam w ramach preorientacji zawodowej zapoznały się z zawodem pizzera i etapami przygotowywania potrawy. Pani kucharka wymieniła składniki potrzebne do wyrobu pizzy. Dzieci bawiąc się we włoskich kucharzy przygotowały prawdziwą pizzę. W trakcie jej robienia miały możliwość ugniatania ciasta. Samodzielnie układały ulubione składniki według własnego smaku i upodobań. Gdy wszystko było już gotowe, pizza powędrowała do pieca. Następnie dzieci z wielkim apetytem próbowały własnoręcznie przygotowanych wypieków.
Warsztaty kulinarne nie były jedyną atrakcją tego dnia. Na dzieci czekały również warsztaty plastyczne oraz sala zabaw, kręgielnia i cybergaj.
Podczas zajęć każdy starał się wykonać najlepiej, jak potrafi powierzone mu zadanie. W prace zaangażowane były zarówno starsze, jak i młodsze dzieci.
Dzięki tym zajęciom dzieci poznały historię pizzy, dowiedziały się z którego kraju pochodzi oraz wspólnie stwierdziły, że własnoręcznie zrobiona pizza jest o wiele smaczniejsza i zdrowsza.
Pobyt w Restauracji Avangarda upłynął nam w miłej i radosnej atmosferze.
Barbara Rutkowska
Katarzyna Gałązka