Logowanie
Informacje ogólne
Organizacja pracy
- Rozkład dzwonków
- Dni wolne
- Terminarz zebrań z rodzicami
- Terminarz zebrań Rady Pedagogicznej
- Regulamin obowiązujący uczniów dojeżdżających do szkoły
- Harmonogram imprez i uroczystości szkolnych
- Szkolny zestaw programów nauczania
- Zestaw programów wychowania przedszkolnego
- Plan pracy 2023/24
- Konsultacje 2023/24
- Dyżury nauczycieli podczas przerw lekcyjnych
Samorząd Uczniowski
Dokumenty i regulaminy
- Statut szkoły
- Ceremoniał szkolny
- Regulamin Rady Pedagogicznej
- Regulamin korzystania z telefonów
- Program wychowawczo - profilaktyczny
- Wewnątrzszkolny system doradztwa zawodowego
- Regulamin korzystania z szafek szkolnych
- Procedury pomocy psychologiczno - pedagogicznej
- Procedury bezpieczeństwa w szkole - COVID 19
- Regulamin sali gimnastycznej
Świetlica szkolna
Zdrowie i profilaktyka
Pomoc psychologiczno - pedagogiczna
Biblioteka
Stołówka szkolna
Archiwum artykułów
- marzec, 2024
- luty, 2024
- styczeń, 2024
- grudzień, 2023
- listopad, 2023
- październik, 2023
- wrzesień, 2023
- sierpień, 2023
- lipiec, 2023
- czerwiec, 2023
- maj, 2023
- kwiecień, 2023
- marzec, 2023
- luty, 2023
- styczeń, 2023
- grudzień, 2022
- listopad, 2022
- październik, 2022
- wrzesień, 2022
- sierpień, 2022
- lipiec, 2022
- czerwiec, 2022
- maj, 2022
- kwiecień, 2022
- marzec, 2022
- luty, 2022
- styczeń, 2022
- grudzień, 2021
- listopad, 2021
- październik, 2021
- wrzesień, 2021
- sierpień, 2021
- lipiec, 2021
- czerwiec, 2021
- maj, 2021
- kwiecień, 2021
Dzień buraka
#LaboratoriaPrzyszłości #LaboratoriaPrzyszlosci
Na Kole Zdrowego Żywienia z okazji Dnia buraka, który wypada 24 listopada zrobiliśmy smaczną sałatkę carpaccio z rukoli, buraków i orzechów włoskich. Może nie wszyscy wiedzą, że burak jest źródłem składników mineralnych takich jak magnez, potas, cynk, żelazo czy fosfor. Jest również pełen witamin z grupy B, witamin C, A, E, K, błonnika pokarmowego przeciwutleniaczy oraz kwasu foliowego. Warzywo to jest także niskokaloryczne, ponieważ w 100 g zawiera tylko 43 kcal. Natomiast rukola jest pełna witaminy K, ale to także bogactwo cennych minerałów. Zawiera dużo wapnia, magnezu, potasu, żelaza i manganu. Podobnie jak burak, rukola jest niskokaloryczna. W 100 g jest tylko 25 kcal. Orzechy włoskie to w większości tłuszcze, białko i węglowodany, ale zawierają również witaminy ważne dla układu nerwowego, czyli B1, B2, B3, B5, B6 i kwas foliowy. Są pełne manganu i miedzi, a ponadto magnezu, fosforu, żelaza, cynku i wapnia. Natomiast one nie są już tak dietetyczne, ponieważ w 100 g jest 654 kcal. Polecam wszystkim spożywanie tych cennych warzyw i wykonanie tej smacznej sałatki. Nam wszystkim ona bardzo smakowała.
Uczennica klasy 5a
Zofia Kucharczyk